Stille volautomatische bonen koffiemachine (geluidloos)

Stilste volautomatische koffiemachine 2022

Niet elke koffiemachine is stil. Bij een volautomatische koffiemachine zorgt de bonen maler voor meer geluid. Toch kan het zetten van de koffie bij een simpele Nespresso machine weer meer geluid maken dan bij het zetten van de koffie bij een bonen koffiemachine.

Wat zijn stille koffiemachines?

Koffiemachines die een geluidsniveau tot 66 decibel (db) hebben kunnen gezien worden als stil. Koffiemachines die tussen de 66 en 70 decibel (db) zitten zijn gemiddeld. Machines die meer dan 70 decibel (db) geluid maken zijn luide apparaten. In vergelijking met bijvoorbeeld een vaatwasser, maakt de vaatwasser maximaal 48 decibel (db) geluid. Een wasmachine op volle toeren maakt een geluid van 75 decibel (db). 

Hoe meet je het geluidsniveau van een koffiemachine?

Het geluidsniveau van een koffiemachine wordt vaak op 1 meter afstand van het apparaat gemeten in een speciale studio. Deze studio is afgesloten van andere geluiden en de muren zijn bedekt met isolatie materiaal zodat het niet galmt. Vervolgens wordt het apparaat aangezet en wordt continu het geluid gemeten tot hier een gemiddelde uit komt. Zo kan het ene apparaat stiller op papier zijn terwijl in werkelijkheid de bonen maler bijvoorbeeld niet stil is. Wij raden dan ook aan om een koffiemachine te gaan bekijken en beluisteren in een showroom. Zo heeft u een idee wat u kan verwachten. Houdt er echter wel rekening mee dat een showroom een andere akoestiek heeft dan uw keuken. Door de omgevingsgeluiden en de grotere ruimte lijkt je nieuwe apparaat daardoor stiller in een showroom dan bij jouw thuis, dit is normaal.

Wil jij precies weten hoe een apparaat bij jouw thuis klinkt? Neem dan een koffiezetapparaat op de proef. Vaak hebben wij bij Hipresso ook testmachines en kunt u de Hipresso DP2002 geheel vrijblijvend in uw eigen keuken testen! Stuur ons een berichtje via de live chat met al je vragen!

Een stille volautomatische koffiemachine met bonenmaler en melkopschuimer