Wat is een volautomatische koffiezetapparaat bonen?

Wat is een volautomatische koffiezetapparaat bonen?

De naam 'volautomatische koffiemachine' verklapt zijn werking al een beetje. Dit zijn apparaten die volledig automatisch jouw favoriete kopje koffie zetten. Je ziet deze apparaten tegenwoordig erg veel in de meeste huiskamers. Ze zijn er daarnaast ook in alle soorten en maten.

Waarom zou ik een volautomatische koffiemachine kiezen?

De mensen die kiezen voor een volautomatische machine, kiezen veelal voor een stukje gemak. Een apparaat die volledig automatisch jouw cappuccino of jouw espresso zetten is een groot gemak. Het enige wat je zelf dient te doen is het water, bonen en wellicht melk te vullen. Een ander groot voordeel aan de machine is dat de bonen kort voor het gebruik worden gemalen en zodoende de koffie erg vol van smaak is.

Een volautomatische koffiemachine begint vaak met het malen van de bonen terwijl het element voor het verwarmen van het water alvast zijn werk begint te doen. Zodra de bonen gemalen zijn wordt deze in de zetgroep aangedrukt. Door deze zetgroep stroomt vervolgens het hete water wat door de koffie gedrukt wordt. Tijdens het zetten van de koffie is het van belang dat er voldoende druk aanwezig is, anders zal het water niet goed door de bonen zetten.

Het nadeel van een volautomatische machine is dat deze vaak een vrij ingewikkelde werking hebben. Het apparaat moet veel verschillende bewegingen maken om jouw kopje koffie te zetten. Daarom is het van uiterst belang dat je de koffiemachine goed schoon houdt. 

Wat bespaart een volautomatische koffiemachine?

Een volautomatische koffiemachine is in aanschaf vaak duurder dan de meeste andere koffie machines. Als je het echter in zijn totaal gaat vergelijken is de volautomatische machine juist een van de goedkopere in zijn dagelijkse gebruik. Een voordeel van een volautomatische koffiemachine is dat de bonen direct in het apparaat gemalen worden. Hierdoor kan je zakken koffiebonen in elke categorie, smaak en kwaliteit kopen. Zo kan je de ene week een duurdere en diepere boon uitzoeken terwijl je een week later een simpele boon uitzoekt. 

Naast de dagelijkse gebruiksvoordelen heeft het apparaat ook het voordeel alles in een te hebben. Zo hoeft er geen aparte melkopschuimer aangeschaft te worden en zit alles in een vrij compact formaat ingepakt. 

Zo ook de Hipresso DP2002. Bekijk snel meer!