Wat kost een zakelijke volautomatische koffiemachine?

Wat kost een zakelijke koffiemachine?

Nederlanders zijn een van de grootste koffievebruikers ter wereld, gemiddeld zo’n 4 bakken koffie per dag. Daar waar we vroeger nog genoegen namen met een bakje filterkoffie, drinken we tegenwoordig alleen nog maar verse bonen koffie en is de vraag naar koffie alleen maar groter geworden. Maar wat kost dit kopje koffie eigenlijk voor de baas. 

 

“Een derde van de koffie drinkers vindt zichzelf een kenner” 

Uit de Nescafe koffiemeter is gebleken dat een op de drie koffiedrinkers zichzelf een koffiekenner vinden. Een helaas moet ook de grote baas zich hieraan aanpassen. Gelukkig kan de baas tegenwoordig veel apparaten al Leasen, Huren of kopen. Zelfs een 24 uurs service is beschikbaar om te voorkomen dat het gehele kantoor een ochtend humeur terecht komt. Bekijk dan ook snel onze koffiemachine welke perfect in kantoor past! Klik hier!

Maar wat drinken we bij voorkeur?

Een derde van alle kantoren maakt gebruik van Espresso bonen. Espresso bonen zijn bonen die bij voorkeur een donker gebrand profiel hebben. Een donker gebrand profiel onderscheid zich door zijn donkerbruine kleur en glanzend, olieachtig oppervlak. Klik hier om onze bonen te bekijken. Een op de vijf bedrijven maakt nog gebruik van instant koffie en een zelfde groep drinkt koffie uit concentraat. Omdat er zo vreselijk veel verschillende soorten bonen, melk, bekers en apparaten bestaan is het lastig om een precies antwoord te geven op de hamvraag wat het de baas kost.

 

Laten we beginnen bij de machine

Veel bedrijven kopen dure apparaten welke al snel in de richting van 3600 euro gaan. Gelukkig hebben wij als Hipresso zijnde daar een oplossing voor: Klik hier om de Hipresso DP2002 te bekijken. Ook zijn bedrijven die de apparaten huren, hier betaal je al snel 1500 euro per jaar voor. De huur is echter wel inclusief de jaarlijkse onderhoudskosten van ongeveer 600 euro per jaar. De meeste bedrijven schrijven hun gekochte apparaat in 5 jaar af.

 

Afhankelijk van je apparaat, welke koffiebonen of soort er gedronken worden om een inschatting voor de gedronken koffie te maken. Zo drinken kantoren met oude werknemers vaak iets slappere koffie. Grofweg wordt er per apparaat 9600 kopjes koffie gezet. Dit is ongeveer 80 kilo koffie. Een kilo kost ongeveer 20 euro waar 120 kopjes van gezet kunnen worden, ongeveer 16 cent per kopje. Maar hier komen dan nog eventuele extra kosten bij de voor de melk, suiker, roerstaafje of papieren bekertje. Aan stroom kosten zijn we ongeveer 2 cent per kopje koffie kwijt.

 

Al met al komen we uit op ongeveer 39 tot 41 cent per kopje koffie.