Zijn verse koffiebonen beter dan cups?

Waarom verse koffiebonen beter zijn dan cupjes (nespresso)

Ja, verse koffiebonen zijn beter dan cupjes. We gaan in dit artikel dan ook dieper in op waarom de koffiebonen beter zijn en wat het verschil hiertussen is in smaak.

 

Smaak verschillen tussen cupjes en verse bonen.

Een groot verschil tussen cupjes en verse bonen is het smaak verschil. Wanneer de bonen gemalen worden komen er direct veel smaakstoffen vrij welke je niet wil verliezen. Hoe langer het duurt tussen de bonen malen en het drinken, des te meer smaakstoffen er verliezen. Daarnaast komt er uit verse bonen een mooie cremalaag welke verloren gaat wanneer deze niet direct gedronken wordt, de cremalaag wordt dus anders gemaakt. Zodoende is de smaak het puurst wanneer de koffie direct gedronken wordt na het malen.

 

Prijsverschil tussen cupjes en verse bonen.

Naast dat verse bonen beter zijn zit er ook een groot prijsverschil. Koffie cupjes kunnen tot 3x (of zelfs meer) zo duur zijn als verse bonen. 

 

Wanneer adviseren wij wel een cupjes apparaat?

Wij adviseren een cupjes apparaat wanneer er een enkel kopje koffie per week of zelfs per maand wordt gedronken. Ben jij bijvoorbeeld niet zo'n koffie drinker maar je vrienden wel, kan een cupjes apparaat de uitkomst zijn.