Zijn verse koffiebonen beter dan cups?

Waarom verse koffiebonen beter zijn dan cupjes (nespresso)

Ja, koffiebonen zijn beter dan cupjes. Cupjes zijn voorgemalen koffiebonen verpakt in een compacte capsule. Het enige voordeel hiervan is dat je gemakkelijk kunt wisselen van smaak. 


Smaak verschillen tussen cupjes en verse bonen.

Een groot verschil tussen cupjes en verse bonen is het smaak verschil. Wanneer de bonen gemalen worden komen er direct veel smaakstoffen vrij welke je niet wil verliezen. Hoe langer het duurt tussen het bonen malen en het drinken, des te meer smaak er verloren gaat. Daarnaast komt er uit verse bonen een mooie cremalaag welke verloren gaat wanneer deze niet direct gedronken wordt, de cremalaag wordt dus in vrijwel alle gevallen met toevoegingen gemaakt. Zodoende is de smaak het puurst wanneer de koffie direct gedronken wordt na het malen.

Zijn verse koffiebonen beter dan cups?


Prijsverschil tussen cupjes en verse bonen.

Naast dat verse bonen beter zijn zit er ook een groot prijsverschil. Koffie cupjes kunnen tot 3x (of zelfs meer) zo duur zijn als Arabica koffiebonen. Zo bespaar je tot wel 0,18 euro per kopje! In aanschaf zijn koffiemachines met bonenmaler duurder, echter kan dit snel terugverdiend worden. Bekijk daarom ook eens onze Arabica koffiebonen


Zijn cupjes niet slecht voor het milieu?

De meeste cupjes bestaan uit twee soorten materialen: metaal en plastic. Het lastige hiervan is dat door deze combinatie de cupjes niet in de plastic bak kunnen maar bij het restafval moeten. Zelfs Nespresso is onduidelijk over waar de cupjes precies na gebruik naartoe moeten. 

Nespresso biedt zelf bijvoorbeeld een recycle service aan. Nou is het wel zo dat ook deze recycle service weer extra milieu belastend is. 

Er zijn tegenwoordig ook bedrijven zoals De Koffie Jongens die cupjes maken van volledig afbreekbare materialen. Echter hebben we het nog niet gehad over het productieproces van cupjes, welke een grote voetafdruk in het milieu achterlaten.


Wanneer adviseren wij wel een cupjes apparaat?

Wij adviseren een cupjes apparaat wanneer er een enkel kopje koffie per week of zelfs per maand wordt gedronken. Ben jij bijvoorbeeld niet zo'n koffie drinker maar je vrienden wel, kan een cupjes apparaat de uitkomst zijn.

Waarom zijn verse koffiebonen veel lekkerder en beter dan koffie cupjes 

Wanneer adviseren wij een koffiemachine met bonenmaler in plaats van Nespresso

Ben jij een koffieliefhebber en drink je dagelijks een kopje koffie. Dan is een koffiemachine met bonen maler echt iets voor jou!